Slik lager du en proteinshake

Proteinshaker er det mest populære proteintilskuddet, men det er ikke alle som lager proteinshaken «riktig». Heldigvis får man i seg like mange proteiner selv om man lager den feil, men det kan være ødeleggende for smaken, og noen mener til og med at det kan føre til kvalme.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Veldig enkelt forklart kan man bare blande sammen 3dl med melk eller vann med én eller to scoops med proteinpulver. På de fleste pakkene står det anbefalt med 2 scoops, men for mange blir dette mer proteiner enn man trenger. Et scoop = et fylling med det medfølgende begeret.

Det er også lov å trikse med mengden vann/melk, og hvis du vil ha en svakere smak så tilsetter du mer av dette, og mindre om du ønsker en svakere smak.

Når det er blandet sammen i shakeren er det bare å riste løs i rundt 30 sekunder slik at alt innholdet blander seg. Når den er helt blandet sammen bør man sette den til å hvile i noen få minutter slik at skummet legger seg, og smaken blir fyldigere.

Melk eller vann?

Det er faktisk veldig mange som lurer på om man bør lage en proteinshake med melk eller vann. Her er det ikke noe fasitsvar, men begge har både fordeler og ulemper.

Med vann vil proteinshaken få en sterkere farge, lukt og smak. Dette er fordi vannet fremmer egenskapene til proteinpulveret, og dersom du er glad i smaken er vann det beste alternativet.

Med melk vil både farge, smak og lukt være svakere, men innholdet er det samme. Fordelen med melk er at det inneholder visse vitaminer som er bra for kroppen, og 3dl med melk om dagen har ingen vondt av. I tillegg er det litt ekstra proteiner i melka, så selve tilskuddet blir litt «sterkere».