Slik fungerer CLA (konjugert linolsyre)

CLA er et kosttilskudd man kan ta for å bedre balansen mellom fett og muskler, samtidig som det øker nivået av antioksidanter i kroppen. Konjugert linolsyre er en fettsyre i seg selv, og er godt dokumentert både på rotter og mennesker.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Det er først og fremst personer som bygger muskler som trenger å bruke CLA, men også vanlige folk som vil ned i vekt og opp i muskelmasse kan dra nytte av det. Før i tiden var CLA kjent som en slankepille ettersom det kunne være med på å omdanne fett til muskler, men dessverre er det ikke slik at man kan bytte ut styrketrening med CLA for å få drømmekroppen. Istedenfor kan man ta dette som et tilskudd når man allerede trener for å få raskere og bedre resultater med treningen.

CLA kommer i kapselform, og ligner stort på typiske omega 3-tabletter man får kjøpt. Det er enkelt nok å ta dem sammen med et glass vann, og man tar de til maten, ikke i forbindelse med trening. Man bør ta det hver dag hvis man først begynner, akkurat som med kreatin.

Den eneste ulempen med å ta CLA er at det er nokså dyrt hvis man skal ha det i tillegg til proteinpulver og kreatin, og at man må ta det til hver eneste måltid for å få maksimal effekt av tilskuddet.

På nettsidene til Proteinfabrikken kan man kjøpe CLA, og samtidig lese mer om produktet.

Hvem skal bruke CLA?

Det fine med CLA er at det egentlig fungerer uansett hvor mye man trener, så selv om man bare trener et par ganger i uka for å gå ned i vekt, så gir det resultater.

Samtidig kan det hjelpe muskelbyggere med å oppnå bedre resultater, så i praksis er dette et kosttilskudd som kan benyttes av absolutt alle som vil bytte ut fett med muskelmasse.

Og en liten advarsel til slitt: ikke ta CLA når du er gravid, da dette kan være farlig for fosteret!