Proteinpulver

Generelt om proteinpulver

Proteinpulver er det meste brukte proteintilskuddet, og brukes av enormt mange personer i alle forskjellige aldere. I bunn og grunn brukes proteinpulveret til to ting:

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

1) Bygge muskler raskere.

2) Unngå å bryte ned musklene etter en hard treningsøkt.

I begge tilfeller skal man ta proteintilskuddet rett før og etter trening for å få største effekt. Typisk skal man blande en til to skjeer med proteinpulver i 3dl med vann eller melk. Dette skal deretter ristes i en shaker eller røres godt ut i et glass, og drikkes.

Proteinpulver fås i mange forskjellige smaker, og smaken på proteinpulveret har null og niks å si for effekten. Det er så enkelt at du kan velge den smaken som du synes er best, eller en smakfri dersom du foretrekker det.

Forskjellige typer proteinpulver

Det finnes flere forskjellige typer proteinpulver, og her kan du få en kort innføring i hva som er fordelen og ulempen med dem. Klikk på navnene deres for å lese mer om denne typen proteinpulver.

Whey proteinpulver er den vanligste typen og brukes av de aller fleste, da den er den letteste for kroppen å absorbere. Det finnes mange forskjellige leverandører av whey proteinpulver, og en rekke forskjellige smaker.

Proteinfabrikken fører en hel rekke forskjellige smaker, hvor alle har en høy andel protein, og utvalget finner du ved å klikke her.

Eggproteinpulver er som navnet tilsier, proteinpulver basert på egg, men uten kolestorol og fett som du finner i vanlige egg. Vi anbefaler 100% Egg Protein Creamy Vanilla eller 100 % Egg Protein med sjokoladesmak som eggproteinpulver.

Soyaproteinpulver er et godt alternativ som fungerer bra, og inneholder dessuten veldig lite fett. Forskjellen fra et whey proteinpulver er at soyaproteinpulveret er laget av vegetabilske proteiner, og kan derfor spises av vegetarianere. Soyraproteiner kan fås som både smaksløs eller med sjokolade-, eller jordbærsmak.

Kaseinproteinpulver tas opp av kroppen langsomere enn de andre proteinene, men gir derfor ikke samme kraften som whey proteiner. Dersom du skal trene mye og store muskler over lang tid kan det være greit å bruke kaseinproteiner regelmessig. Vi anbefaler Micellar Casein for dagbruk, og Night-Pro eller Night Chrage for nattbruk (les mer nedenfor).

Nattproteiner

Dersom du trener mye styrketrening kan det lønne seg å bruke nattproteinpulver i tillegg til vanlig proteinpulver etter trening. Nattproteiner fungerer langsommere og gir kroppen din ekstra proteiner over hele natten. Det er ikke like mange typer nattprotinpulvervarianter, men Night Charge og Night-Pro er begge gode alternativer.