Proteinpulver og andre kosttilskudd når man er gravid

Det er mange som lurer på om det er lurt å bruke proteinpulver når man er gravid, da man skal være veldig forsiktig med hva man putter i kroppen i løpet av disse ni månedene.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Faktisk er det slik at kroppen trenger mer proteiner når man er gravid, og da er proteinpulver en enkel måte å øke inntaket sitt på. Det er derfor genialt når man er gravid, og rent proteinpulver uten noe annet har ingen negative sider for gravide eller ammende.

Man kan altså fint bruke proteinpulver enten som shake, eller som en erstatning i baking og i matlaging. Det er i alle fall ikke skadelig for barnet så lenge man får i seg normale doser.

Vær forsiktig med proteinpulver som inneholder disse stoffene når man er gravid

Visse proteintilskudd inneholder stoffer man helst skal holde seg unna når man er gravid, og nedenfor kan du lese om disse.

Konjugert linolsyre (CLA)

Konjugert linolsyre er stort sett ikke i vanlig proteinpulver, men som et eget kosttilskudd ved siden av proteinene. Dette bør man ikke ta, da det kan være skadelig både under graviditet og amming. Kilde: Lommelegen.no.

Koffein i proteinpulver

Visse typer proteinpulver kan inneholde koffein som er ment for å øke intensiteten på treningsøkten. Dette kan man for eksempel finne i noen typer pre-workout-proteinpulver, og gravide bør ikke få i seg mye av dette. Man kan få i seg litt koffein når man er gravid, men man bør aldri gå over 200mg koffein per dag.