Proteinpulver: Noe midlertidig for å bygge muskler, eller et permanent tilskudd?

Nå om dagen er det veldig vanlig å bruke proteinpulver når man trener, men vet du egentlig hvor lenge du har tenkt å bruke det? De fleste som bruker det nå jobber mot et resultat man ønsker, men når man når det resultatet, skal man da fortsette med proteintilskuddet?

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Proteintilskudd brukes i hovedsak for å bygge opp nye, større og sterkere muskler, men hjelper også til med å holde på muskelmassen dersom du skulle ha en periode hvor du ikke får trent like mye som tidligere. Derfor kan man teknisk sett klare å holde på muskelmassen selv når man er skadet, men det er lett for at kroppen legger på seg litt fett samtidig som følge av proteintilskudd uten trening.

Så, skal man bruke proteinpulver midlertidig eller permanent?

Svaret er litt vanskelig. Det er nemlig slik at det avhenger fra person til person, da alle har forskjellige kropper og forskjellige muskler. For veldig mange vil det fungere bra å bruke proteintilskudd når man jobber for å få større muskler og deretter kutte ut gradvis når man når målet sitt. Deretter kan musklene fint holde seg med en proteinrik kost og jevnlig trening.

For andre er det verre. Dette er spesielt dem med store og kraftige muskler. Disse personene trenger nemlig jevnlig tilførsel med proteintilskudd og en proteinrik kost for å klare å holde på den samme muskelmassen. Ofte må man ha nesten like mye proteiner som når man trente for å få muskelene store. Dersom du er en av disse kan du gradvis prøve å redusere inntaket av proteinpulver, men noen må rett og slett bare bruke tilskuddet så lenge de ønsker å ha en såpass stor muskelmasse. Det er nemlig «tungt» for kroppen å holde på så store muskler, og uten tilstrekkelig med proteiner til å holde dem gående vil kroppen hente energi fra musklene og dermed redusere dem.

 

Så det er altså litt forskjellig fra person til person her, og man må nesten bare prøve seg gradvis frem for å finne ut av hva som passer deg best. Dersom du merker at muskelmassen forsvinner er det bare å trappe opp igjen, samt øke intensiteten på treningsøkten til du finner en god og balansert rytme.