Peanøttmel

Det er generelt sett en veldig god idé å gjøre alt man kan for å øke proteininnholdet i kosten sin, og dermed slippe unna å måtte ta en proteinshake etter hver styrketreningsøkt, og peanøttmel er en veldig god måte å gjøre dette på.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Peanøttmel er rett og slett en type mel som skal erstatte vanlig mel under bakst, og i motsetning til bakeprotein skal man bytte ut alt melet med peanøttmel, istedenfor en viss mengde. Som navnet sier er melet laget av peanøtter istedenfor korn, og har dermed mindre karbohydrater og fett, mens den har mer proteiner. Det er rett og slett en type mel som er sunnere!

Her kan du kjøpe peanøttmel.

Ellers er peanøttmel akkurat som vanlig mel, og kan brukes uansett om man skal lage kaker eller pizzadeig. Bytt ut alt det vanlige melet med peanøttmel, og lag maten akkurat som vanlig. Smaken kan være litt annerledes enn den man er vandt til fra vanlig mel, og man vil selvfølgelig smake et hint av peanøtt i maten.

Per 100g peanøttmel er det hele 50g protein, så her er det et proteininnhold på hele 50 %! Fett er 12g, mens det er 20g karbohydrater. Disse tallene har tatt utgangspunkt i dette peanøttmelet fra X-Life.

Prisen på peanøttmel er jo en del høyere enn vanlig kornbasert mel. Dersom man baker mye og vil bytte ut alt melet med peanøttmel må man regne med å bruke litt penger på det, men for de aller fleste blir det ikke snakk om de store summene. Det koster litt penger å spise sunt!

Den samme boksen fra X-Life inneholder 250g. For å sette det litt i kontekst kan vi fortelle at én slik pakke typisk vil holde til én pizzadeig, eller 7-10 pannekaker. Man må dermed beregne å bruke så godt som hele pakken når man skal bake.