Kreatin

Kreatin er det mest populære kosttilskuddet som finnes sett i sammenheng med trening, og det er ikke uten grunn. Dette stoffet har vært testet og prøvd i mange år nå, uten at forskere finner noen ordentlig bivirkninger på produktet, så det regnes som et veldig trygt kosttilskudd for alle som vil bygge muskler.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Selve stoffet kreatin fungerer ved å gi bedre prestasjoner under treningsøkten, raskere restitusjon og større produksjon av nye muskler, og er dermed perfekt for deg som ønsker å oppnå drømmekroppen. Det brukes av både muskelbyggere som ønsker å vokse seg ennå større, og vanlige folk som trener et par ganger i uka, og vil se resultatene kjappere.

Her kan du kjøpe kreatin billig og sikkert!

Når man skal ta kreatin så må man ta det hver dag, for i motsetning til akutte stoffer er kreatin noe som må fylles på i kroppen over tid før man får resultater. Den første uka man tar kreatin skal man ta dobbel dose for å fylle opp kroppen sine lagre, og deretter en vanlig dose fremfor for å opprettholde lageret.

Kan man få i seg nok kreatin fra vanlig mat?

Nei, det er så godt som umulig å få i seg nok kreatin fra vanlig mat hvis man har tenkt å bruke det for å bygge muskler. Det er litt kreatin i kjøtt og fisk, men ikke nok til at kroppen kan dra nytte av det for å bygge muskler og øke restitusjonen.

Kreatin og slanking

Dersom du har tenkt å slanke deg, er derimot ikke kreatin en god, kortsiktig løsning. Kreatinet fungerer nemlig ved at det binder mye ekstra vann i kroppen, så de fleste som tar kreatin opplever å gå opp 2-3 kilo i kroppsvekt når de går på tilskuddet. Heldigvis forsvinner all denne vekten innen få dager etter at man slutter å ta kreatin, så det er egentlig ikke noe å bekymre seg over. Dersom man har god tålmodighet kan dermed kreatin være fint for slanking, ettersom det hjelper med å bygge større muskler. Og som alle vet betyr større muskler større forbrenning av fett, og man vil dermed kunne gå ned i vekt ved hjelp av kreatin, over tid. Det akutte vektøkningen er derimot et hinder for de aller fleste som slanker seg, ettersom de ser seg blinde på hva vekta sier, og dermed ikke vil ha noe vannvekt på kroppen.

Det finnes en type kreatintilskudd for deg som ikke vil ha vannvekt, men det koster selvfølgelig en del mer penger. Du kan lese mer om denne typen tilskudd her.

Slik tar du kreatin

Når man skal ta kreatin så tar man enkelt nok 5g (eller 10g når man skal begynne) i et glass med kaldt eller lunkent vann, og røret det ut. Det vil aldri blandes helt ut i vannet, så man bør drikke det ganske kjapt etter at man har rørt det ut.

Det anbefales ikke å blande kreatin ut i veldig varmt vann, eller i andre typer drikker, da dette kan skade stoffer før det kommer ordentlig inn i kroppen.

Kreatin monohydrat eller andre typer kreatin?

Det har nylig kommet mange nye typer kreatin, hvor vanlig kreatin monohydrat er blandet inn med andre stoffer som skal hjelpe med å forbedre andre ting. Disse variantene av kreatin er selvfølgelig dyrere, og om det er verdt det avhenger av hva man trenger trener for, og hvor mye man er villig til å bruke for å oppnå de resultatene man vil ha.

For de som bare vil ha mer styrke, raskere muskelproduksjon og raskere restitusjon, så holder vanlig, billig kreatin monohydrat i lange baner.