Jo, du kan fint kjøpe proteintilskudd på internett

Dette blogginnlegget er et slags svar til NHI sin artikkel, hvor de går ut og sier at du ikke bør kjøpe proteinpulver og annet proteintilskudd over internett. Dette er jeg sterkt uenig i, og så lenge du følger visse forhåndsregler skal det ikke være noe problem i det hele tatt.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Argumentet NHI bruker mot at man bør kjøpe proteinpulver på internett er at du ikke kan være sikker på at tilskuddet ikke er forurenset med ulovlige stoffer. De mener at du heller bør kjøpe proteinpulveret over disk i en norsk butikk.

Jeg ser hva de vil med denne retorikken, men jeg kan garantere at det ikke er noe problem å handle fra kjente, norske butikker som Gymgrossisten, Proteinfabrikken eller X-Life. Alle disse tre er store, norske nettbutikker som er viden kjent for varene sine, og de leverer garantert ikke noen tilskudd som inneholder ulovlige stoffer.

Alle tilskuddene du bestiller fra disse tre butikkene er helt lovlige, og et godkjent tilskudd som har en korrekt innholdsfortegnelse. Det spiller ingen rolle om du kjøper tilskuddene fra disse butikkene eller på treningssenteret, da boksen inneholder akkurat det samme.

 

Det faktiske problemet

Problemet NHI egentlig prater om er det at proteintilskudd fra andre land kan inneholde stoffer som er ulovlige i Norge. Dette er ikke noe nytt, og har foregått i mange år. Vi har skrevet om dette temaet tidligere, og der advarer vi mot å kjøpe proteinpulver fra USA, Sør-Amerika eller Asia. Aller helst bør du kun kjøpe det i Norge, Sverige eller Danmark.

Det er også viktig å velge et proteinpulver hvor du får se hele innholdsfortegnelsen på proteinpulveret. Dermed kan du selv sjekke denne opp mot dopingslista og være sikker på at den kun inneholder lovlige stoffer.