Hvordan bruke bakeprotein

Sunn mat er noe alle har godt av, og proteinrik mat har blitt veldig populært i det siste. Først begynte man å bytte ut en del av melet i oppskrifter med proteinpulver, men nå har det heldigvis kommet eget bakeprotein som gjør dette enda bedre.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Det er mulig å bake hva som helst med bakeproteiner, fra pannekaker til brød til cupcakes. Konseptet er enkelt, og alt du trenger å gjøre er å bytte ut en liten mengde mel med bakeprotein. Vanligvis bruker man alt fra 10 % til 30 % bakeprotein, men man kan ha mer eller mindre etter hva man baker. Her må man nesten prøve seg litt frem, og finne den mengden som du synes smaker best.

Forskjellen på proteinpulver og bakeprotein

I bunn og grunn er det ikke all verdens stor forskjell på bakeprotein og vanlig proteinpulver, men det er et par viktig forskjeller som skiller dem. Bakeprotein er mye mer finkornet, og mye enklere å jobbe med når man lager mat. Vanlig proteinpulver er vrient å få til å bli som man ønsker, mens bakeprotein enkelt blander seg med melet og fungerer bra.

Ellers er det generelt sett mindre karbohydrater i bakeproteinpulver enn i vanlig proteinpulver.

Det er heller ikke vanlig med smak på bakeproteiner, da dette selvfølgelig påvirker det man baker.

Bakeprotein hever ikke

Det er viktig å huske at bakeprotein ikke hever seg slik vanlig mel gjør, noe som fører til at deigen blir mye mindre (så fremt du skal lage noe som skal heve seg da). Dersom du bytter ut mer enn 30 % vil du fort oppleve at deigen blir hard, og i disse tilfellene bør man bruke mer vanlig mel for å gjøre den lettere.

Anbefalt bakeprotein

De fleste typer bakeprotein gjør jobben sin, men vi anbefaler likevel et par stykker.

Easy Bake bakeprotein fra X-Life er et knallbra bakeprotein som er både billig og bra. Det er en svak smak av vanilje på dette bakeproteinet, men man merker ikke stort til denne.

Bake Protein fra Proteinfabrikke er også et godt bakeprotein. Det er hakket dyrere, men fungerer veldig godt til de fleste oppskrifter.