Hvor mye proteintilskudd er for mye?

Proteiner er en viktig del av kostholdet, og proteintilskudd kan hjelpe oss med å nå mål vi hadde hatt problemer med å nå uten denne hjelpen. Likevel er det noe som heter at det kan bli for mye av det gode, og det kan faktisk bli for mye proteintilskudd også.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Så, hvor mye er for mye?

Det er ikke bare å gi et helt konkret svar her, og isteden må vi se på de forskjellige fordelene og målene med å bruke proteintilskudd. Om man ønsker å bygge muskler er en gammel tommelfingerregel at man maksimalt bør ta 1,8g per kilo kroppsvekt per dag, men dette kan faktisk være tungt for kroppen.

Når man først spiser så store mengder med proteiner er det viktig at man trener nok til at kroppen kan bruke opp alt i form av energi. Det er nemlig overskuddsproteinene som kan bli problematiske, ikke selve proteintilskuddet.

Hva skjer når man får i seg for mye proteiner?

Hvis man får i seg alt for mye proteiner kan det i verste fall bli veldig tungt for nyrene. Dette skjer fordi nyrene må rense overskuddsproteinene ut via urinen, og dette er hardt arbeid for dem. Om det skjer noen få ganger er det ikke så farlig, men om man får i seg alt for mye proteiner hver eneste dag kan det fort bli en problem som kan føre til skader på nyrene.

Hvordan kan man unngå det?

Den enkleste måten å unngå å få i seg for mye proteiner på er selvfølgelig ved å unngå å spise mer proteiner enn kropper klarer å håndtere.

Om man får i seg for mye kan det også hjelpe nyrene om man drikker rikelig med vann de første timene etter inntaket, slik at det blir lettere for dem å skylle ut alle proteinene via urinen.

Man kan også bytte vekk fra wheyproteiner og over til soyaproteiner. Soyaproteinpulver er nemlig lettere for nyrene, og hvis man bruker det veldig ofte kan faktisk byttingen ha en merkbar effekt.

Konklusjon

Selv om man kan få i seg alt for mye proteiner er dette likevel ikke et problem for de fleste brukere, men heller for dem som bruker proteintilskudd hver eneste dag. Det er altså ikke vits å bekymre seg om man kun bruker en anbefalt dose noen få ganger i uka.