Her får du svaret: får man kviser av proteinpulver eller ikke?

Vi får ofte spørsmål på e-post, og følgende spørsmål er et vi har besvart flere ganger enn vi kan telle på fingrene våre: får man kviser av å bruke proteinpulver?

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Det er nemlig mange som bruker proteinpulver som føler at man får mer kviser av det, men er det virkelig proteinpulveret som har skylden? Svaret er både ja og nei. Når kroppen får proteiner blir det nemlig et ekstra høyt nivå av nitrogen og syrer i kroppen din. Om nivået av disse stoffene blir for høyt får man et surt miljø i huden, og dette kan skape irritasjoner og kviser. Men her er det viktig å merke seg at vi bruker ordet «kan». Hos de aller fleste vil nemlig et normalt inntak med proteintilskudd være helt greit, og overhodet ikke føre til flere eller større kviser. Det er kun de som tar ekstremt store mengder, eller som sliter med et veldig dårlig kosthold som får problemer med dette nitrogenet og disse syrene.

For å unngå at det blir for høye nivået av syrer og nitrogen er det viktig å få i seg rikelig med vann og godt med sunne fettsyrer. I tillegg bør man få i seg godt med magnesium og sink. Disse stoffene hjelper med å nøytralisere syrene og nitrogenet, og vil dermed føre til at man ikke får kviser likevel.

Ellers kan det lønne seg å begynne å spise mer sunt og variert. De aller fleste får nemlig i seg det de trenger for å nøytralisere syrene allerede, og dette er takket være sunn mat. Så hvis man sliter med kviser bør man heller tenke litt over kostholdet før man begynner å klage på proteinpulveret.

Nå tenker du kanskje: «jøss, det var rart, for jeg spiser sunt, men får likevel kviser av proteinpulver». Vel, det er godt mulig. Det er faktisk mange typer proteinpulver som gir kviser, men her er synderen smakstilsetningene, ikke selve proteinene. Dette er som regel snakk om proteinpulver med smak av sjokolade eller jordbær. For å redusere kvisene kan man enkelt nok prøve å skifte over til et proteintilskudd uten smak, eller prøve et tilskudd fra en annen produsent.