Er proteinpulver farlig?

Man hører mange skrekkhistorier om proteinpulver og andre proteintilskudd, men er det virkelig så farlig? Nedenfor tar vi for oss de vanligste påstandene om proteinpulver og forklarer hvordan det egentlig fungerer.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Legger man på seg av proteinpulver?

Det er klart, dersom man bruker mye proteinpulver, men ikke trener nok vil det føre til at man legger på seg. Proteiner er nemlig en genial energikilde for kroppen, og dette fører til at proteinene blir omgjort til fett om man får i seg alt for mye, eller rett og slett ikke klarer å trene dem vekk. Når man bruker proteinpulver er tanken at disse proteinene skal brukes til å styrke musklene, men dersom det ikke er noen muskler som trenger dem blir de dermed gjort om til energi, og eventuelt fett.

For å unngå at proteinpulveret skal føre til at du legger på deg kan du enkelt nok ta litt mindre av det, eller begynne å trene mer. Sørg for at du ikke får i deg mye mer kalorier enn du trener vekk.

Inneholder proteinpulver ulovlige stoffer?

Før i tiden var det mer utbredt at proteinpulver inneholdt ulovlige stoffer, men i dag kan man være 100 % trygg om man kjøper proteinpulver fra Norge, Danmark eller Sverige. Alle disse tre landene har nemlig veldig strenge regler for hva som er lov til å importere, selge og bruke, og det er dermed ingen ulovlige eller farlige stoffer i disse tilskuddene.

Om du kjøper fra Gymgrossisten eller Proteinfabrikken er du 100 % sikker på at de ikke inneholder noe ulovlig eller farlig!

Proteinpulver virker jo ikke!

Dette er ikke sant. Om du ikke får en merkbar effekt av å bruke proteinpulver kan det være av flere grunner: 1) du trener for lite, 2) du trener feil, 3) du tar for lite proteintilskudd eller 4) muskelmassen har økt, men det er ikke synlig ennå.

Det er ikke slik at man blir som Skipper’n etter noen måneder med halvslapp trening og ujvenlig bruk av proteintilskudd. Som navnet tilsier er det et tilskudd, og det er kun for å hjelpe treningen med å bli mer effektiv. Du må dermed fortsatt trene som bare rakkern for å få synlige, store muskler. Så hvis du ikke får muskler er det trolig deg selv du må skylde på, ikke proteintilskuddet!