Enkel guide for hvilke kosttilskudd som er mest effektive for å øke muskelmassen

Når man skal begynne med styrketrening, eller bare har et ønske om å øke muskelmassen, så kan det være en hel jungel av informasjon man må navigere seg gjennom. Derfor har vi laget denne guiden som har som mål å samle litt informasjon om alle de forskjellige kosttilskuddene som hjelper til med å øke muskelmassen din på ett sted, så slipper du å lete mer. Vi kommer ikke til å skrive i detalj om hvert eneste tilskudd, men det er bare å klikke seg videre på kosttilskuddene for å lære mer om dem, noe vi anbefaler før du kjører på med full pakke.

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

Kosttilskuddene øverst på listen er viktigst, mens de gradvis blir mindre viktige. De mot bunnen er kun viktig hvis man virkelig vil gi alt for å få større muskler, og er ikke noe folk flest bruker når de skal jobbe for å få sommerkroppen.

Dersom du ønsker å kjøpe en full pakke med alt du trenger til styrketrening, så tilbyr Proteinfabrikken en slik pakke. Klikk her for å komme til dette tilbudet. Her har du alt du trenger for å skaffe drømmekroppen så fort som mulig.

Proteintilskudd

Det er ikke til å stikke under skuffen at proteiner er det viktigste middelet for å bygge muskler, og dersom man ikke spiser fire-fem proteinrike måltider hver dag så vil det lønne seg å ta proteintilskudd i form av proteinpulver (les mer om proteinpulver), proteinbarer (les mer om proteinbarer) eller lignende. Det finnes mange typer proteinpulver, og seriøsiteten og lommeboka er det som avgjør for de fleste. Folk flest klarer seg helt fint med vanlig proteinpulver, mens de avanserte kanskje vil foretrekke BCAA (les mer om BCAA) for å få litt ekstra piff.

Her kan du kjøpe proteintilskudd!

Kreatin

Etter proteinpulver så er kreatin (les mer om kreatin) det nest viktigste kosttilskuddet. Dette er testet på labber og i eksperimenter over mange år, og er velkjent for sin effekt på proteinsyntesen som bygger muskler. Kreatin hjelper musklene med å reparere seg selv etter trening, og fører dermed til at man blir mindre støl, og bygger nye muskler raskere. Samtidig kan den hjelpe til med å øke styrken din når du trener, og de fleste har mulighet til å øke vektene etter at de har kommet i gang med kreatin.

I forhold til pris er kreatin det beste man kan ta, da det er billig og lett tilgjengelig. Dersom man trenger styrke er det ingen grunn til å ikke ta kreatintilskudd, ettersom det er så godt som umulig å få i seg nok kreatin via maten.

Det er viktig å vite at kreatin er noe man skal ta over lang tid, og det tar fort en uke før man ser noen resultater. Dette er dermed noe man må ta hver dag over tid for å få langsiktige resultater, i motsetning til andre kosttilskudd som gir økt styrke med det samme.

Her kan du kjøpe kreatin!

L-Glutamin

L-glutamin (les mer om l-glutamin) er en type aminosyre som kroppen produserer selv, men ved å ta L-glutamin som et kosttilskudd kan kroppen slippe denne jobben selv. Da vil kroppen din ha bedre mulighet til å bruke energien sin på å lage andre aminosyrer som er essensielle for å bygge muskler istedenfor, og resultatet blir økt muskelmasse uten mer innsats.

Her kan du kjøpe l-glutamin!

D-Ribose

D-Ribose (les mer om d-ribose) fungerer på mange måter veldig likt kreatin, og hjelper kroppen med å prestere bedre på trening, samtidig som den gir raskere restitusjon. En annen stor fordel er at den hjelper kroppen med å binde kreatin, og gir deg dermed bedre effekt av kreatinet du tar. En kombinasjon av disse to stoffene er dermed helt genialt, og kan gi deg gode resultater kjapt.

I motsetning til kreatin fungerer D-ribose raskere, og kan med hell tas rett før trening for å øke prestasjonen på treningsøkten.

Her kan du kjøpe D-ribose!

ZMA

ZMA (les mer om ZMA) er et kosttilskudd som hjelper med å holde kontroll over hormonbalansen i kroppen, og har lenge vært brukt av idrettsutøvere som trener hardt. Dette hjelper nemlig på restitusjonen, og kan hjelpe godt mot søvnproblemer som oppstår når man presser kroppen veldig hardt.

ZMA består av sink, magnesium og vitamin B6 som alle hjelper kroppen med restitusjon.

Her kan du kjøpe ZMA!

 CLA / konjugert linolsyre

CLA (les mer om CLA) er et kosttilskudd som skal hjelpe kroppen med å balansere forholdet mellom fett og muskler, og har lenge vært brukt som et slankemiddel. Det kan likevel fint kombineres med styrketrening for en ekstra muskelboost, spesielt hvis man går på et skikkelig kalorioverskudd og har fett som kan forbrennes over til muskler.

Her kan du kjøpe CLA.