Bivirkninger fra proteinpulver

Det er fortsatt mange som er skeptiske til å bruke proteinpulver som et treningstilskudd, og det er veldig mange som spør oss om hvilke bivirkninger man kan få av å bruke et slikt proteintilskudd. Ettersom proteinpulver er laget av stort sett rene proteiner får man ingen spesielle bivirkninger fra tilskuddet, men et altfor høyt proteininntak kan ha flere bivirkninger:

Her kan du kjøpe proteintilskudd billigst:

Gymgrossisten - Fri frakt over 500kr!
- Stort vareutvalg!
- Bonusprodukter.
Besøk Gymgrossisten her!
Proteinfabrikken - Fri frakt over 800kr!
- Rask levering.
- Egenproduksjon av proteinpulver i Norge
Besøk Proteinfabrikken her!

* Leverskader. I alt for store mengder kan leveren begynner å slite med å bryte ned proteinene, men her må det altså store mengder til før det blir et problem.

* Vektøkning. Dersom man får i seg mer proteiner enn kroppen klarer å forbrenne kan disse bli omdannet til fett, og dermed føre til økt vekt. Av den grunn er det ikke så lurt å bruke veldig store mengder proteinpulver uten å trene regelmessig.

* Kviser og andre bivirkninger fra søtningsstoffene. Dette har i seg selv ingenting å gjøre med selve proteinpulveret, men dersom du kjøper proteinpulver med jordbærsmak eller lignende kan det være at søtningsmiddelet som lager den kunstige jordbærsmaken gir kviser eller lignende.

* Kvalme etter inntak. Det er noen som opplever å føle seg ugne eller kvalme etter inntak av proteinpulver, men også dette skyldes søtningsmiddelet. Om du har problemer med dette anbefales det å bruke et proteinpulver uten en kunstig smak, eventuelt et proteinpulver fra en annen leverandør.

Leverskader og vektøkning er direkte resultater av alt for store mengder med proteiner, og det spiller ingen rolle om det er snakk om proteiner fra kjøtt, egg, proteinpulver eller melk. Her er det altså viktig å ikke overdrive, og holde seg på maksimalt 3 gram proteiner per kilo kroppsmasse per dag.

Så med et vanlig inntak av proteintilskudd er det ingen bivirkninger, men det er viktig å holde seg til et normalt inntak. 

Det som er greia med proteinpulver er at det er veldig rene proteiner, og i motsetning til andre kosttilskudd er det ingenting som er kjemisk fremstilt eller kjemisk forandret. Av den grunn er det heller ingen bivirkninger ved et normalt inntak, da det er et naturlig produkt som er godt for kroppen.